Veiligheid

Autorespond biedt een goed beveiligde administratieve oplossing, die net zo veilig is als internet bankieren. Hieronder volgt een korte beschrijving van de veiligheidsmaatregelen voor uw administratie. Onze systemen worden op verschillende manieren beveiligd:

De aanmelding

Met uw gebruikersnaam, wachtwoord en uw bedrijfscode kunt u inloggen in uw administratie. We gebruiken dus een extra veld bij het inloggen.

De verbinding

Alle data wordt “versleuteld” (encrypted) verstuurd en opgehaald door gebruik van SSL certificaten. Hierdoor kan het data-verkeer tussen de browser en onze servers niet afgeluisterd worden. Deze manier van communiceren wordt ook door financiële instellingen gebruikt bij internet-betalingen.

DDoS protectie

Al onze servers zijn voorzien van een extra beveiliging tegen zogenaamde DDoS aanvallen. DDoS aanvallen zijn erop gericht om een online dienst onbereikbaar te maken door die te ‘overspoelen’ met verzoeken.

De gegevens

Alle gegevens worden opgeslagen in beveiligde databases op servers die zich bevinden in Nederlandse datacentra. Deze datacentra zijn fysiek beveiligd. De databases worden op elk moment van de dag gekopieerd zodat er altijd een reserve-kopie aanwezig is met alle recente gegevens. Daarnaast worden er elke nacht backups gemaakt. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen in de database. Behalve de klant kan niemand een wachtwoord inzien.

De functies

Voor elke administratie wordt een eigen hoofdgebruiker aangemaakt. Hij/zij bepaalt tot welke gegevensgroepen andere gebruikers toegang hebben. De functies die niet toegankelijk zijn gemaakt voor een specifieke gebruikersrol, zijn ook niet zichtbaar.