Video gebruiken om je lijst te laten groeien, hoe doe je dat?

In het eerste artikel uit de reeks van 3 heb je kunnen lezen hoe je video in je nieuwsbrief kunt plaatsen. Vandaag nieuwe tips van video strateeg Noortje Janmaat.

Noortje: Wanneer je een video maakt en zorgt dat deze goed vindbaar is in Google, heb je een grote kans dat mensen eerder jouw video vinden dan je website.

Het is gemakkelijk om een YouTube-video op pagina #1 van Google te laten verschijnen. Je video valt er veel meer mee op, dan een gewoon zoekresultaat. Google eens op je eigen naam of die van je bedrijf. Als er nog geen video in de zoekresultaten van jou staat, dan is dit het moment om ervoor te zorgen dat je video daar gaat schitteren.

Maar er is nog iets. Zo’n video biedt de mogelijkheid om je lijst te laten groeien! 

Dat doe je zo:

Door je ‘lijst’ in de spotlights te zetten via een video. Als je een weggever hebt, dan kun je daar in je video naar verwijzen en kijkers uitnodigen om je gratis e-book, training of checklist te downloaden. Op deze manier kun je eenvoudig je lijst laten groeien. Als je de video evergreen maakt en op de juiste manier inzet, dan kan deze dag en nacht voor de groei van je business werken, dus ook als jij vrij bent.”

Zorg dat je in de begeleidende tekst bij je video – of je die nu op YouTube of op LinkedIn plaatst – altijd een directe link naar je weggever plaatst, zodat mensen kunnen opt-innen. Ik voorzie dat het in de toekomst ook mogelijk zal worden om een opt-in formulier direct in je video zelf te plaatsen, zodat kijkers zich kunnen opgeven voor je gratis informatie, zonder naar een landingspagina te hoeven klikken.

Ik heb nog een andere tip. Wanneer je er tegenop ziet om zelf in beeld te gaan op een video, kan je natuurlijk ook je klanten vragen om dit te doen. Vraag tevreden klanten om te vertellen over het resultaat wat ze hebben bereikt met jouw product of dienst. Zij zijn jouw allerbeste ambassadeurs. En het fijne van een testimonial is dat deze morgen voor je werkt, maar ook overmorgen, over 6 maanden, zolang als jij wilt.”

Enfin, Noortje is al jaren klant bij Autorespond en vertelde mij hoe ze in het begin alleen nieuwsbrieven stuurde, maar gaande weg steeds meer mogelijkheden ging benutten, die dit systeem biedt. Ze ziet het als een extra virtuele assistent in haar bedrijf, die allerlei dingen voor haar doet!

Dat zou ik graag willen, dat onze klanten alle mogelijkheden zien en gebruiken! Ik heb haar daarom gevraagd of ze een videotestimonial wilde maken met de 10 manieren waarop Autorespond haar bedrijfsvoering eenvoudiger maakt. Leerzaam voor iedereen die Autorespond nog beter wil gebruiken voor zijn bedrijf.

Welmoet Babeliowsky

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen