Klanten krijgen met Live Video

Het is op dit moment misschien wel het spannendste wat je als ondernemer kunt doen; live gaan op de sociale media! Ik zit nu al te bibberen voor woensdag a.s, want dan gaan Noortje Janmaat en ik live met onze sessie over ‘klanten krijgen met Live Video’ op alle kanalen tegelijk! 

Noortje: ‘Video is belangrijk op internet en wordt alleen maar belangrijker. Alle social media doen er alles aan om ervoor te zorgen dat (vooral live) video’s bovenaan onze tijdlijnen schitteren, zodat wij zoveel mogelijk bewegend beeld delen én bekijken. 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om op alle social media tegelijk te livestreamen. Je maakt één video en zendt deze op YouTube, je persoonlijke Facebook-profiel, je zakelijk Facebook-pagina, Periscope en Twitter tegelijk uit. Binnenkort gaat ook LinkedIn het mogelijk maken om te livestreamen.

Als je gaat livestreamen, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk (juiste) kijkers krijgen voor je live video. Maar zoals je weet willen mensen liever geen tijd verliezen. Laat de mensen uit je doelgroep dus heel duidelijk weten wat ze er aan hebben.

Hoe je dat doet? Begin met je live video vooraf in te plannen en de link ervan enkele dagen van te voren te verspreiden in je nieuwsbrief.

Zodra je de link hebt, wordt het mogelijk om:

  •  Je volgers vooraf al nieuwsgierig te maken naar je uitzending met een aantrekkelijke titel en het onderwerp over je uitzending
  • Je volgers uit te nodigen vast te reageren op je live video of om je video vast te liken
  • Je volgers te vragen om je live video te delen met hun eigen netwerk
  • Om je live video zelf te delen via andere kanalen (zoals je nieuwsbrief of social media)’

We zien steeds meer ondernemers Live gaan op de sociale media, maar niet op de goede manier. Wanneer je niet van te voren nadenkt over hoe je er klanten mee krijgt, heeft het weinig zin en is het verspilde moeite. Hoe je WEL zorgt dat live video een uitmuntend marketing instrument wordt, leggen Noortje Janmaat en ondergetekende uit woensdag a.s. in een live video sessie, om 10.00 uur.

Het onderwerp is Klanten krijgen met Live Video

Over hoe je e-mail en video slim combineert om verbinding te creëren met je doelgroep en jezelf als expert in jouw vakgebied te positioneren.

 Meld je hier vast aan, zodat je een herinnering ontvangt.

Noortje gaat ons woensdag a.s. ook laten zien hoe je zo’n livestream opzet op alle verschillende kanalen tegelijk. Ik ga even verder bibberen… (of zal ik dat gewoon niet doen?)

Noortje maakte een videotestimonial voor Autorespond met de 10 manieren waarop Autorespond haar bedrijfsvoering eenvoudiger maakt. Leerzaam voor iedereen die Autorespond nog beter wil gebruiken voor zijn bedrijf.

Welmoet Babeliowsky

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen