Wix EN Autorespond samen gebruiken, is dat handig voor coaches en trainers?

WIx_vs_Autorespond

Wix en Autorespond bieden samen voor trainers en coaches een uitstekende combinatie voor website, emailmarketing en shoppingcart.

Bij Autorespond (voor nieuwsbrief en shoppingcart) krijgen we regelmatig de vraag of Wix te integreren is met Autorespond. Het antwoord is ja. Wix en Autorespond werken uitstekend samen  en vormen dus een uitstekende combinatie.

Wat is Wix?

Wix komt oorspronkelijk uit Israël, maar is inmiddels wereldwijd een zeer populair website systeem. Miljoenen ondernemers en online winkels gebruiken Wix. Je bouwt er in mum van tijd, zonder programmeer-vaardigheden, een mooi uitziende website die je daar moet hosten. Het is handig en flexibel met ‘drag and drop’ aan elkaar te smeden. Een kind kan de was doen. Mocht je daar toch behoefte aan hebben, dan kan je, dichtbij huis, de hulp inroepen van Michiel van Eeuwijk, Eerste Hulp Bij Wix.

Wix is niet alleen een platform voor het bouwen van een website, maar heeft daarnaast heel veel andere functionaliteiten. Ik heb er een account genomen en was verbaasd over wat ik daar allemaal aantrof. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het opgenomen in het aanbod. Zo trof ik een chatbox voor bezoekers aan, de mogelijkheid om berichten direct te posten op de sociale media en nog veel meer.

Wix biedt ook emailmarketing. Je hebt daarvoor Ascend nodig (en een upgrade daarvan) om tot ongeveer vergelijkbare functionaliteit te komen die in Autorespond standaard aanwezig is. Uiteraard is er een webshop bij.

Het is allemaal goed te integreren, makkelijk in het gebruik en het lijkt voor de hand te liggen om de combinatie aan functionaliteiten bij Wix zelf te nemen. Daar komt bij dat de kosten gering zijn.

Integratie Autorespond met Wix

Wat wij aanraden is zeker naar Wix te kijken als website, omdat het een prachtig en makkelijk systeem is. Vanuit die basis kun je dan kijken naar andere tools, die meer te bieden hebben dan die van Wix zelf. Want na uitgebreide bestudering van Ascend en van de Wix-webshop, denk ik, dat je als je coach, trainer, adviseur bent, die specifieke functionaliteit nodig heeft, beter kunt kiezen voor de emailmarketing van Autorespond en voor de Autorespond shoppingcart als webshop. Ik wil dat onderbouwen met onderstaande argumenten.

Waarom zou je Autorespond gebruiken en niet alles met Wix doen, als trainer of coach?

1 Kosten en helpdesk

De kosten van Wix voor hun shop en nieuwsbrieven zijn laag of zelfs gratis, maar wanneer je van hun logo af wil en wanneer je grotere aantallen mails onbeperkt wil versturen, stijgen de prijzen en dan is het vergelijkbaar met Autorespond.

Er is geen centrale helpdesk bij Wix, waar je een vraag kan stellen over zoiets als een email of een bepaalde factuur. Bij Autorespond is dat wel aanwezig.

2. Facturen en Payment provider

Wanneer jij voor je bedrijf facturen stuurt aan klanten, die voldoen aan de Nederlandse regelgeving, dan ben je bij Autorespond aan het goede adres. Wix faciliteert dat niet. Er is verder geen koppeling mogelijk voor iDeal bij payment providers zoals Mollie of Sisow, waardoor je genoodzaakt bent voor duurdere alternatieven te gaan zoals Stripe of Paypal.

De shoppingcart van Autorespond biedt een veel uitgebreider online facturerings-pakket, compleet met facturen, creditfacturen en herinneringen. Je kunt er zelf facturen in aanmaken, waarin je allerlei maatwerk keuzes hebt. Je kunt herinnering genereren en versturen. Dat is allemaal onmisbaar in je business, neem ik aan. Bij het aanmaken van een nieuwe bestelling (een losse factuur) heb je in Autorespond heel veel mogelijkheden om op maat dingen aan te passen, zoals in het adres etc, extra gegevens voor een eventuele werkgever. De verkoop kan je bij voorbaat toewijzen aan een affiliate etc.

2 Verkopen van diensten en een goed converterende, geoptimaliseerde checkout.

Het verkopen van allerlei diensten, online trainingen en fysieke producten is mogelijk bij Wix en bij Autorespond. De checkout van de allernieuwste ’embedded shop’ is bij Autorespond echter ontworpen volgens de meest recente inzichten en gericht op het optimaliseren van de conversie. Je kunt er bij het afrekenen ‘unique sellingpoints’  en ‘testimonials’ tonen, die het vertrouwen verhogen en bezwaren wegnemen. Dat is zeker mogelijk in Wix, maar dat moet je meer zelf doen. In Autorespond wordt dat kant en klaar aangeboden.

4. Memberships, abonnementen en in termijnen laten betalen

Als coach of trainer heb je goedkope diensten die men direct kan betalen, maar ook duurdere diensten die men in termijnen kan betalen. Dat moet mogelijk zijn in je shop. Je wilt daarnaast misschien lidmaatschappen en abonnementen verkopen. Het verkopen gaat gepaard met allerlei soorten kortingen, van vroegboek- tot coupon-, tot staffelkorting etc. In Autorespond is dat soort functionaliteit tot in de puntjes uitgewerkt en met allerlei handigheidjes voorzien. Dat komt door onze jarenlange ervaring met deze doelgroep.

5. Aftersales

Als coach ben je voor langere tijd met je klanten aan de slag en wil je ze gedurende die periode voortdurend kunnen mailen. Dat wil je voor een deel automatiseren, maar ook  handmatig kunnen doen, aan een groep of aan een individu. Je hebt dus uitgebreide mogelijkheden voor aftersales nodig. Een goed overzicht van al je groepen, inzicht in je klanten, is hierbij heel handig. Je wilt lijsten, groepen en je teksten kunnen beheren en categoriseren. Dat is allemaal heel goed geregeld in Autorespond. Wix heeft de mogelijkheid om een label aan een contact toe te voegen.

6. Emailmarketing

Qua emailmarketing is Wix als basispakket prima. Als je niet teveel toeters en bellen wilt kan je er zeker mee uit de voeten. Je kan er personaliseren met voornaam, maar dan moet je even zoeken. De statistieken zijn aanwezig, maar momenteel vrij beperkt. Je hebt extra tools bij Wix nodig om hetzelfde te kunnen inzien als bij Autorespond. Ook ben je gebonden aan zeer beperkte opmaak mogelijkheden van je emails. Hetzelfde geldt voor de automations en de autoresponder functionaliteit, die in Autorespond veel malen uitgebreider is. Ik denk dat de meerwaarde van Autorespond is dat je veel complexere dingen kunt doen, zoals een workflow (met ‘als dit, dan dat’ structuur), bijvoorbeeld door te controleren op of iemand een product heeft gekocht en zo ja, de relatie uit een lijst/workflow te halen, etc.

7. Samenwerken met affiliates

Voor trainers en coaches is het heel interessant om affiliate marketing toe te voegen aan het verdienmodel van het bedrijf. Je wilt ook jouw diensten door anderen laten verkopen. Wix heeft geen affiliate systeem, zoals Autorespond dat wel heeft, als onderdeel van de shoppingcart.

Samenvatting

Ben je trainer of coach dan kan je prima Wix gebruiken voor je website. Omdat het heel eenvoudig in het gebruik is. Voor je emailmarketing, autoresponders en je shoppingcart is Autorespond, dat via de html code van formulieren, makkelijk aan Wix te koppelen is, beter. Het is als apart systeem beter en uitgebreider dan de tools die Wix zelf biedt. Dat zal je uiteindelijk veel inspanning besparen en dat komt de groei van je bedrijf ten goede.

De integratie van beide systemen is super eenvoudig. Het is makkelijk om een Autorespond formulier op de Wix site te plaatsen, eenvoudigweg door de html code van het formulier te plakken op de juiste plaats in de Wix-pagina. Het formulier wordt daarna goed getoond. Dat hoeft je dus zeker niet tegen te houden!

 

Recommend0 recommendationsPublished in Autorespond vergeleken met andere systemen
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen