Een boeken-ondernemer gebruikt Autorespond

Frankrijk Binnendoor over Autorespond

Wanneer je een ‘kennis-bedrijf’ hebt, dat allerlei soorten kennisproducten aanbiedt, zowel digitaal als fysiek, dan kan Autorespond goed ondersteunen bij enerzijds het automatiseren van het verkoopproces en anderzijds bij de emailmarketing. Met deze combinatie kan het uitmonden in een goedlopende machine, waarmee een voortdurende stroom van inkomsten en winst gegenereerd wordt.

Een mooi voorbeeld van zo’n bedrijf is een uitgever van toeristische boeken: ‘Frankrijk-Binnendoor’. Wanneer je deze zomer naar Frankrijk reist en daarbij niet zo snel mogelijk op je bestemming wilt zijn – zodat je bijna niets van het land ziet -, maar kiest voor de D-wegen, dan moet je de boeken en artikelen van Ruud Couwenhoven lezen. Zijn beschrijvingen van Franse plekken zijn vaak zo aanlokkelijk dat je eigenlijk direct wilt vertrekken, en dat helpt je sowieso de winter door! Zorg dus in de eerste plaats dat je op zijn lijst terecht komt.

Het bedrijf ‘Frankrijk Binnendoor’ zit nu sinds enkele jaren bij Autorespond voor de verkoop en emailmarketing. Hieronder vertelt eigenaar Ruud Couwenhoven over zijn bedrijf en waarom hij juist koos voor Autorespond.

Over Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor is uitgever van reisgidsen over Frankrijk en de website frankrijkbinnendoor.nl
De website is ontstaan uit de CD-Rom Frankrijk Binnendoor die tot 2011 veel werd verkocht en de content is gebruikt om een ledensysteem op te zetten. In 2011 was FrankrijkBinnendoor.nl een van de eerste websites in de Benelux waar tegen betaling exclusief toegang kon worden verkregen tot e-books, online reisverhalen, roadtrips en sinds 2017 podcasts over Frankrijk. In 2019 verscheen mijn eerste boek ‘Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk’ en daarvoor was ik op zoek naar een webshop die ik kon koppelen aan onze database met e-mailadressen die tot dan toe via MailChimp liepen.

Hoe helpt Autorespond om jouw bedrijfsdoelen te realiseren?

De switch van MailChimp naar Autorespond betekende twee voordelen:  de kosten waren voor ons lager en de koppeling met de webshop bleek ideaal te zijn. Vooral omdat wij in samenwerking met Autorespond in staat waren om een directe koppeling te realiseren met de Pakjesfabriek.nl die voor ons de verzending van de boek verzorgt. Daardoor ontstond er een ideale mix van een CRM dat fijn werkt met een prima mailprogramma en de directe koppeling met Mollie en de Pakjesfabriek voor de verkoop van onze boeken.

De nieuwe mogelijkheid om de integratie met Autorespond en WP fusion moet nog verder onderzocht worden maar in de toekomst zal dit wellicht extra opties bieden voor onze ledensite en misschien wel om deze naar een volgende stap te zetten en afscheid te nemen van Restrict Content Pro, waar onze leden-website nog op draait.

Ben je blij met de service van Autorespond?

Ja. De service en responsetijd op vragen aan de helpdesk is heel goed, zeer snel zelfs. Ook de mogelijkheid om maatwerk te leveren is wat mij betreft heel goed. Na een switch naar een nieuw onlinesysteem bij de verzender van onze boeken was er dringend een nieuwe koppeling nodig binnen Autorespond. Op mijn verzoek werd dit snel en goed verzorgd door jullie waardoor nu ook de koppeling met Picqer probleemloos en naadloos aansluit bij onze behoeftes.

Autorespond levert een significante tijdsbesparing op. Vooral de koppeling met de verzender en Mollie is ideaal omdat wij hierdoor onafhankelijk zijn van het zelf verzenden van boeken. Wel zo handig als je vaak op reis bent door Frankrijk om inspiratie op te doen voor nieuwe reisverhalen en boeken.
Het toevoegen van nieuwe boeken is heel eenvoudig en ook de optie om orderbumps toe te voegen werkt prima. Regelmatig bestellen mensen naast het boek ook het ebook mee. Een ebook heeft voor ons nauwelijks extra kosten, de opbrengst daarvan drukt onze verzendkosten aanzienlijk waardoor wij binnen Nederland gratis verzending kunnen blijven aanbieden en zo de concurrentie aan kunnen met Bol.com en andere online boekenshops.

Samengevat kun je zeggen dat Autorespond een heel fijn product is waarmee je tijd en kosten bespaart en op een vrij simpele manier meer omzet en winst kunt maken. 

Wil je kennismaken met de boeken van Ruud Couwenhoven? Lees alles over het boek “Ontdek het andere Frankrijk” en de opvolger LOIRE op frankrijkbinnendoor.nl.

Nieuw zijn de Frankrijk Binnendoor Regiogidsen; dé handzame reisgidsen voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk.

Recommend0 recommendationsPublished in Verhalen van klanten
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties