Een nieuwe platform voor online leren, communities, memberships en evenementen

Platform essentials

Wanneer je bij Autorespond zit en wel eens een vraag aan de helpdesk hebt gestuurd, heb je waarschijnlijk wel eens contact gehad met Elmar Haker. Elmar werkt al ruim tien jaar voor ons. Wat niet iedereen weet is dat hij zijn antwoorden niet vanuit Nederland stuurt, maar vanuit een werkplek ergens op de wereld. Hij is nu voor een tijd neergestreken in Boedapest…

Naast zijn werk voor Autorespond bouwt hij websites en platforms voor ondernemers en organiseert hij retreats voor sportieve ondernemers in Zuid Spanje en Noorwegen.

Via het reizen als ‘digitale nomade’ heeft Elmar een groot internationaal netwerk opgebouwd met veel interessante ondernemers die op hun eigen manier locatie onafhankelijk hun niche bedienen.

Elmar: ‘Ik kreeg steeds meer de vraag om te helpen met het ontwikkelen van platforms. Door de Covid ontwikkelingen werd die vraag opeens een stuk urgenter en omdat de retreats on hold stonden kon ik meer tijd besteden aan het helpen van dat netwerk’. 

Die grote vraag was uiteindelijk de reden om ‘Platform Essentials’ (PFE) te ontwikkelen: alles wat draait om online leren, community management, memberships en evenementen binnen één systeem te kunnen aanbieden. Een platform waar je geen maanden over doet om het te bouwen. PFE is ontwikkeld zodat je als ondernemer binnen één week kunt lanceren.

Het fantastische van dit nieuwe platform, dat gebaseerd is op Wordpress, is dat het volledig geïntegreerd is met Autorespond. Dat betekent voor ondernemers dat ze moeiteloos emailmarketing en de embedded shoppingcart binnen dit systeem kunnen toepassen.

Maar het is wel een systeem dat open blijft. Dus geen ‘boxed-in’ nachtmerrie-scenario. Je blijft zelf bepalen over welke tools je beschikt. Dat kan ook alleen de website zijn, zonder toeters en bellen. Upschalen kan dan altijd nog. En wanneer je er weg zou willen, kun je alles behouden. En dan is er nog iets anders belangrijks.

Elmar: ‘Alles binnen het platform is gebouwd en ontwikkeld om een optimale SEO te verkrijgen. Dat staat echter nooit stil. Wat nu goed werkt zal het over een jaar mogelijk niet meer goed doen. Het is daarom essentieel dat je tools doorontwikkeld blijven worden door professionals op het gebied van SEO’. 

Voor elke ondernemer die een specifieke niche bedient en daarbinnen kennis wil verkopen en een netwerk wil creëren is een online platform interessant.

Daarom organiseer ik volgende week donderdag, 30 juli om 14.00 uur, met super veel plezier, het webinar: ‘Lanceer in één week je eigen platform met website, leeromgeving en community’. 

Welmoet Babeliowsky

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties