Hoe je met Autorespond kunt besparen op je VA-kosten

VA die met Autorespond werkt

Kosten zijn kosten of het nu voor een VA is of op een ander gebied. En als je je winst wilt verhogen, is besparen op je kosten een goede eerste stap. Daarom ben ik er voorstander van om een bedrijf zo simpel mogelijk op te bouwen. Met zo min mogelijk verschillende tools en zo min mogelijk verschillende experts (besparen op je VA-kosten dus).

Bouw een fundament dat staat als een huis

Hét fundament van een online business is je e-maillijst en je shopping cart. Want het rekensommetje is simpel: als je niemand hebt om je aanbod aan te doen, dan wordt het moeilijk om te verkopen. En als je geen shopping-cart hebt waar mensen jouw producten kunnen kopen, dan verkoop je ook niks.

Eigenlijk hebben alle ondernemers waar ik ooit mee gewerkt heb (en dat is inmiddels een flinke lijst, sinds 2015) een autoresponder (voor de e-maillijst) en een shopping-cart (een winkelwagentje). Keus genoeg op beide gebieden. In Nederland en ver daarbuiten.

Wat je vaak ziet is dat ondernemers het advies krijgen ‘ga voor de beste en de meest uitgebreide’ en dat zou dan Active Campaign/Mailblue zijn. En voor de shopping-cart kies je uiteraard voor WooCommerce.

Met KISS besparen op je VA-kosten

Hold your horses. Want ja, Active Campaign is een zeer uitgebreide autoresponder. Maar ga je het ook gebruiken? Heb je al die mogelijkheden nodig? Of ga je voor KISS (Keep It Simple, Stupid)?

Ik kies vol overtuiging voor het laatste. Ik heb het namelijk al te vaak gezien dat ondernemers compleet verdronken in alle mogelijkheden van de tools. Dat funnels veel te ingewikkeld werden en dat niemand meer wist wat waar ingesteld was en waarom. Nog erger: dat ze ook niet wisten wat de consequenties waren.

Wat krijg je dan? Dat er ineens geheel onverwacht mails worden gestuurd naar e-maillijsten omdat iemand een kleine wijziging doorvoerde. Met alle gevolgen van dien. Mails van klanten/leads die het niet meer snappen en die allemaal antwoord moeten krijgen van jouw VA.

Zo min mogelijk koppelingen

En dan heb je nog dat je wilt dat systemen met elkaar samenwerken en als de informatie uit het ene systeem nodig is in het andere systeem, dat je dat kunt automatiseren. Kan prima, zo wil je bijvoorbeeld dat je autoresponder en je shopping-cart met elkaar communiceren. Maar als je Active Campaign en WooCommerce gebruikt, moet je daar wel koppelingen voor maken. En zorgen dat ze blijven werken.

Ook hier heb ik al de gekste toestanden meegemaakt. Dat het gewoon maar niet wil werken en dat de zotste problemen opborrelen. Waar jij weer een expert/VA voor in mag schakelen om het op te lossen.

Waarom kiezen voor Autorespond?

Mijn oplossing: ik gebruik Autorespond. Autorespond heeft alles wat ik nodig heb op het gebied van mails versturen. En er zit direct een shopping-cart in. Je moet het natuurlijk wel inrichten, maar daarna gaat het als vanzelf. Geen gedoe met koppelingen, want het zit allemaal in hetzelfde pakket. KISS-er dan dit wordt het niet.

En het allerbelangrijkste: je hebt maar 1 expert nodig, namelijk iemand die uit de voeten kan met Autorespond. Die mailtjes kan typen naar Pieter en Elmar van de helpdesk van Autorespond en mijn ervaring is dat alle problemen die je dan tegenkomt vandaag nog worden opgelost. Ik weet niet of ze willen dat ik dit zeg, maar het is me ook al heel vaak overkomen dat ik zelfs ’s avonds en in het weekend antwoord kreeg op een vraag die ik op dat moment stelde. Reken er niet op, maar weet dat het kan.

Probeer Autorespond 1 maand gratis

Ik kan je vertellen dat je hiermee grote besparingen kunt realiseren op je VA-kosten. Geen gedoe met verschillende experts, alles in 1 hand. Die ene hand die alles weet en kan en die ook het totaalplaatje in het oog kan houden. En die jou natuurlijk daarin meeneemt, zodat jij ook zelf enige handigheid krijgt in met Autorespond werken en informatie vinden.

Het minste wat je kunt doen is Autorespond een keertje proberen. Daarvoor krijg je een maand gratis toegang. Kun je kijken of het wat voor je is. En experts vinden is geen enkel probleem, want er zijn genoeg VA’s die goed met Autorespond kunnen werken. Heb je dit stuk van je bedrijf afgedekt én ben je budgetwise goed bezig. Ik zeg doen.

Ik ontmoet je graag in de community van Autorespond,

Liesbeth de Korte

Deze gastblog is geschreven door Liesbeth de Korte. Zij is sinds 2015 Virtueel Assistent en op dit moment helpt ze haar klanten voornamelijk met het schrijven van teksten. Ze heeft al met veel tools gewerkt, een flinke hoeveelheid trainingen gevolgd en ze heeft in de loop der jaren zoveel ontdekt en geleerd. Ze schrijft hierover op haar website. En je raadt het al, ze is groot Autorespond-fan. Lees hier haar uitgebreide review (met how-to’s) over Autorespond.

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties