Binnen het prachtig e-learning platform Kajabi laten betalen met iDeal

Hoe koppel je Kajabi aan iDEAL, met de shoppingcart van Autorespond? Kajabi biedt een mooi systeem voor het herbergen van je online trainingen, maar heeft echter geen iDEAL om te laten betalen. Daar is echter een goede oplossing voor.

Bastiaan de Koning is online marketeer bij KlantGenerator.nl. Hij heeft onlangs Kajabi Users Nederland opgestart. Bastiaan werkt ruim 5 jaar met de online leeromgeving Kajabi en is de specialist in het koppelen van Kajabi met externe online betaalsystemen, zoals Autorespond.   

Wat is Kajabi?

Bastiaan de Koning: “Kajabi is een alles in één platform. Oorspronkelijk was Kajabi alleen een e-learning platform, maar sinds een paar jaar kan je je website, je leeromgeving, je emailmarketing, je funnels, je landingspagina’s en je shopping cart maken in Kajabi. Alles werkt met elkaar samen. 

Wat maakt dit systeem anders dan andere e-learning systemen?

Kajabi is een zogeheten SAAS service. Dat betekent dat Kajabi alles voor je regelt en zorgt dat het werkt. Updates worden eerste getest voor ze worden doorgevoerd. Het enige wat je zelf moet doen is je content te plaatsen.
Daarnaast heeft Kajabi gekozen voor een hele strakke moderne styling die goed werkt op mobiele apparaten. Daarom zien je website, je producten en je pagina’s er altijd goed uit. Het belangrijke verschil met andere leeromgevingen is dat je met Kajabi veel minder tijd kwijt bent aan het opzetten van je trainingen en je geen zorgen hoeft te hebben of het werkt na een update. In enkele klikken heb je een nieuw product aangemaakt en in je op je verkooppagina gezet. Je kan direct aan de slag om je lessen toe te voegen. 

Wat zijn de voor- en nadelen?

  • Kajabi is een alles in een platform, je hebt geen aparte website of emailmarketing naast je leeromgeving nodig.
  • Kajabi ziet er altijd goed uit en updates zijn altijd getest. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je website niet meer werkt na een update zoals bij een Wordpress systeem
  • Kajabi wordt doorlopend verder ontwikkeld. Zo wordt na de zomer een tool toegevoegd zodat jij jouw trainingen in je eigen app bij iedereen op de telefoon kan aanbieden. 
  • Kajabi is duurder dan een Wordpress systeem. Het begint bij € 1250 per jaar. Maar als je daar de kosten die je bespaart voor je website- en leeromgeving-bouwer, je emailmarketing, je hosting etc, dan valt het erg mee.
  • Kajabi is standaard in het Engels en is niet geschikt als je moeite hebt met de Engelse taal. Overigens is wel alles te vertalen, binnen de Kajabi Users Nederlandkan je de vertaalde templates krijgen.
  • Kajabi kan geen Nederlandse iDEAL betalingen ontvangen. Hiervoor heb je externe tools of shopping carts nodig. Hoe koppel je Kajabi aan iDEAL?

Waarom de Autorespond shoppingcart gebruiken erbij?

Omdat Kajabi zelf geen iDEAL betalingen kan ontvangen, is Autorespond een middel om dat wel te doen. Autorespond kan je relatief eenvoudig koppelen met Kajabi. Daardoor kan je ook met Kajabi met iDEAL betalingen werken. Binnen Autorespond maak je eerst een product. De betaallink voor dit product plaats je op je website of jouw verkooppagina.  Na een betaling worden jouw klanten automatisch via de online tool Zapier toegevoegd aan jouw leeromgeving.” 

Lees hier meer over de koppeling tussen Kajabi en iDEAL.

Bastiaan de Koning en Welmoet Babeliowsky      

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen