Hoe bouw je een online academie?

Francis Keek legt uit hoe je online academie bouwt

Hoe bouw je een online academie? Francis Keek geeft advies, want online trainingen maken en verkopen is niet makkelijk; je moet echt weten waar je aan begint.

Wie is Francis Keek? Francis helpt ondernemers met het bouwen van een prachtige online academie. Kijk hier voor haar aanbod.

Ook leert zij aan Virtueel assistenten hoe ze een online academie moeten bouwen. Wil jij dit ook leren dan moet je hier even kijken. Met de code ARKORTING krijg je 10% korting.

Als je online trainingen wilt aanbieden in een online academie, welke tools heb je dan allemaal nodig en wat is daarbij voor jou belangrijk?

“Als je online trainingen wilt aanbieden zijn er een aantal zaken heel belangrijk, buiten het gegeven dat je een geweldig aanbod moet hebben. Dus een geweldige oplossing, die men online van jou kan leren.

  1. Het begint met het zo in te richten, dat je de trainingen goed kan verkopen.

Dat doe je door middel van eens goede salespagina. Daarin neem je je klant mee in een verhaal over hoe het zou zijn als het probleem wat zij ervaren opgelost wordt. Of je vertelt over skill die ze graag zouden willen leren, omdat het een bepaald resultaat kan opleveren.

2. Op die plek, de salespagina dus, is het super belangrijk dat je een aantrekkelijke knop hebt waar op staat: ‘Jaa, ik doe mee! Of; ja, ik ga voor groei!, of iets dergelijks.

3. Als je dan op die knop hebt gedrukt, wil je dat de klant in een heldere en betrouwbare omgeving direct de betaling aan jou kan doen, met de bekende betaalmethoden zoals iDeal of eventueel PayPal. Overmaken aanbieden is niet handig, omdat je dan eerst moet wachten tot de klant gaat betalen en dan kan er niet gelijk iets van start gaan.

4. Wat daarna weer heel belangrijk is, is dat de afhandeling van je bestelling volledig automatisch gebeurt. De mensen moeten een factuur krijgen en tegelijkertijd een bericht ontvangen over hun training en wat de bedoeling is. Ze moeten direct worden ingeschreven voor de online training, zonder dat ze opnieuw gegevens hoeven in te vullen. Dit kan helemaal geautomatiseerd verlopen. 

5. Wat verder essentieel is om te hebben, is een tool voor ledenbeheer. Ik gebruik daar nog steeds met veel plezier Wishlistmember plugin voor, een plugin van Wordpress. Deze is ook heel goed te koppelen met de shoppingcart van Autorespond.

6. Een mooie vormgeving van je online training verhoogt de aantrekkelijk om deel te nemen. Om alles mooi vorm te geven gebruik ik Divi als contentbuilder. 

Samenvattend heb je qua tools alleen 1. WishlistMember nodig voor de leeromgeving en het ledenbeheer, en 2. Autorespond, voor de emailmarketing en de betalingen met geautomatiseerde toegang tot je training, dus zonder jouw tussenkomst. Met deze twee tools gecombineerd, kan je een hele online academie met trainingen bouwen, verkopen en promoten.

Hoe ben je het minste werk kwijt eraan en hoe kan je snel online met je academie?

Ik denk dat mensen heel lang kunnen blijven hangen in het ‘hoe’, maar ik denk dat je je beter kunt afvragen wie of wat. Dus ga niet kijken naar hoe moet ik het doen, maar wat wil ik en wie heb ik daarvoor nodig? De juiste personen aantrekken doe je door zelf je vraag heel helder te hebben. Wat is het ultieme eindresultaat wat je wil bereiken? Hoe wil je met diegene samenwerken? 

Verder is het lastig om zomaar ‘blanco’ te starten. Ik bedoel daarbij een wit vel nodigt ook niet echt uit om je verhaal te schrijven. Zo is het ook met een online training en daarom heb ik templates ontwikkeld waarbij jij je alleen hoeft bezig te houden met de inhoud. En geloof mij dat is echt al veel werk.

De koppeling met Autorespond vind ik nog steeds de beste keus. Ik heb andere plugins en betaalsystemen geprobeerd zoals Woocommerce, maar liep daar steeds weer op stuk. Zonde van je kostbare tijd om te prutsen als het ook snel en makkelijk kan. Zoals Autorespond, dat gewoon werkt en betrouwbaar is.

Waar moet je het meeste aandacht aan besteden volgens jou?

In een academie moet het straight and simple zijn. Dus een duidelijke navigatie en ook dat je vanaf de pagina altijd door of terug kan navigeren. Verder moet het vooral veilig zijn je wilt niet dat je zo hard hebt gewerkt aan je academie en op een dag ontdekt dat je werk ‘op straat’ ligt.

Het belangrijkste is eigenlijk wat je het minste ziet maar wat een academie maakt of breekt: de techniek achter de schermen.

———–Francis Keek en Welmoet Babeliowsky

Recommend0 recommendationsPublished in Tips & Trends
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen