Hoe bouw je een online academie?

Hoe bouw je een online academie? Francis Keek geeft advies. Online trainingen maken en verkopen is niet makkelijk, je moet echt weten waar je aan begint.

Wie is Francis Keek? Francis helpt ondernemers met het bouwen van een prachtige online academie. Kijk hier voor haar aanbod.

Ook leert zij aan Virtueel assistenten hoe ze een online academie moeten bouwen. Wil jij dit ook leren dan moet je hier even kijken.Met de code ARKORTING krijg je 10% korting.

Als je online trainingen wil aanbieden in een online academie, welke tools heb je dan allemaal nodig en wat is daarbij voor jou belangrijk?

“Als je onlinetrainingen wilt aanbieden zijn er een aantal zaken heel belangrijk, buiten dat je uiteraard een geweldig aanbod hebt.

De salespagina waarin je je klant meeneemt in een verhaal over hoe het zou zijn als het probleem wat zij ervaren opgelost wordt. Of een skill die ze graag willen leren.

Dan is het super belangrijk dat je een aantrekkelijke knop hebt waar op staat Jaa ik doe mee of ja ik ga voor groei zoiets.

En als je dan op die knop hebt gedrukt wil je in een heldere en betrouwbare omgeving je betaling doen.

Daarna is de afhandeling van je bestelling ook heel belangrijk. Dat mensen direct een bericht krijgen en of ingeschreven worden op de online training. En dat dat automatisch verloopt. 

Verder heb je een ledenplugin nodig en ik gebruik nog steeds met veel plezier Wishlistmember. Deze is ook heel goed te koppelen met de shoppingcart van Autorespond. En om alles mooi vorm te geven gebruik ik Divi als contentbuilder. 

Hoe ben je het minste werk kwijt eraan en hoe kan je snel online met je academie?

Ik denk dat mensen heel lang kunnen blijven hangen in het ‘hoe’, maar ik denk dat je je beter kunt afvragen wie of wat. Dus ga niet kijken naar hoe moet ik het doen, maar wat wil ik en wie heb ik daarvoor nodig? De juiste personen aantrekken doe je door zelf je vraag heel helder te hebben. Wat is het ultieme eindresultaat wat je wil bereiken. Hoe wil je met diegene samenwerken? 

Verder is het lastig om zomaar ‘blanco’ te starten. Ik bedoel daarbij een wit vel nodigt ook niet echt uit om je verhaal te schrijven. Zo is het ook met een online training en daarom heb ik templates ontwikkeld waarbij jij je alleen hoeft bezig te houden met de inhoud. En geloof mij dat is echt al veel werk.

De koppeling met Autorespond vind ik nog steeds de beste keus. Ik heb andere plugins en betaalsystemen geprobeerd zoals Woocommerce, maar liep daar steeds weer op stuk. Zonde van je kostbare tijd om te prutsen als het ook snel en makkelijk kan. Zoals Autorespond, dat gewoon werkt en betrouwbaar is.

Waar moet je het meeste aandacht aan besteden volgens jou?

In een academie moet het straight and simple zijn. Dus een duidelijke navigatie en ook dat je vanaf de pagina altijd door of terug kan navigeren. Verder moet het vooral veilig zijn je wilt niet dat je zo hard hebt gewerkt aan je academie en op een dag ontdekt dat je werk ‘op straat’ ligt.

Een academie moet straight and simple zijn. Dus een duidelijke navigatie en ook dat je vanaf de pagina altijd door of terug kan navigeren. Verder moet het vooral veilig zijn. Je wilt niet dat je zo hard hebt gewerkt aan je academie en op een dag ontdekt dat je werk ‘op straat’ ligt.

Het belangrijkste is eigenlijk wat je het minste ziet maar wat een academie maakt of breekt: de techniek achter de schermen.

———–Francis Keek en Welmoet Babeliowsky

gerelateerde artikelen