AVG probleem bij Amerikaanse systemen zoals Mailchimp

Privacy Shield werkt niet meer

Door het wegvallen van het Privacy Shield mag je niet meer Mailchimp of Active Campaign gebruiken voor je nieuwsbrief, omdat je je daarmee niet aan de AVG houdt.

Ondernemers die nieuwsbrieven sturen verwerken gegevens van derden en daarvoor is enkele jaren geleden de privacywet, de AVG of GDPR in het leven geroepen om die persoonsgegevens te beschermen. Eén van de eisen van die wet is dat de gegevens Europa niet mogen verlaten.

Er moest dus een oplossing worden bedacht voor Amerikaanse bedrijven die gegevens hosten van klanten uit Europa. Er werd een speciaal akkoord voor gesloten tussen Europa en de VS over de opslag van deze persoonsgegevens; het zogenaamde Privacy Shield.  Zo kon data nog steeds op een Amerikaanse server worden geplaatst, zonder dat onze privacy hieronder te lijden had. 

Maar door een uitspraak van het Europese Hof van justitie Hof is dit zogenaamde Privacy Shield ongeldig verklaard. Het is nu voor ondernemers niet meer mogelijk om tools te gebruiken die gehost worden door aanbieders buiten Europa. 

Wat betekent dat voor jou als je Mailchimp of Active Campaign gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven, emailmarketing en marketing automation? We vrezen dat je op zoek moet naar een nieuwe aanbieder, die zorgt dat jouw gegevens op Europese bodem blijven. Je zou je nieuwsbrief met Autorespond kunnen gaan versturen, want die voldoet wel aan de eisen. Al onze servers staan in Europa.

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom je naar Autorespond zou kunnen overstappen. Ten eerste is het Nederlands en kan je onbeperkt vragen stellen aan de helpdesk, die snel worden beantwoord. Autorespond is een heel geschikt systeem voor als je meerdere lijsten en groepen hebt, terwijl je bij het inplannen van mailings kunt uitsluiten en toevoegen. Je hoeft dus niet lijsten apart te mailen, waardoor er vaak dubbele mails uitgaan.

Verder heeft Autorespond een geïntegreerde shoppingcart, waarmee je al je betalingen via je site kan laten verlopen en facturen automatisch kunt versturen. Het systeem is dus veel uitgebreider, gespecialiseerder maar ook goedkoper. Het is mogelijk om vrijblijvend een proefaccount te nemen van een maand.

Maar als je toch op zoek gaat naar een andere tool voor je emailmarketing, zou je er direct voor kunnen zorgen dat het hele digitale ecosysteem dat je gebruikt Europees is. Lees hier verder hoe je dat doet.

Recommend0 recommendationsPublished in tips, Tips & Trends
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen