Jouw deelnemers kunnen met Autorespond makkelijk Stap-budget aanvragen

Stap-formulier naar je deelnemers sturen

Ken je STAP? Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid. Daarmee krijgen cursisten tot 1.000 euro vergoed voor het volgen van een cursus, training of opleiding. 

Ben jij trainer of coach en bied jij trainingen of cursussen aan, dan is het de moeite waard om je potentiële deelnemers te wijzen op de mogelijkheid om subsidie hiervoor te krijgen. Dit vergroot de kans dat ze in gaan op jouw aanbod, omdat ze voor een groot gedeelte de kosten vergoed krijgen.

Hoe ziet de officiële regeling er precies uit en waar moet je aan voldoen? Zie hier voor meer informatie

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.www.rijksoverheid.nl
Informatie STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Wanneer je besluit om met het Stap-budget te gaan werken, is het natuurlijk handig als je je cursisten gaat faciliteren bij het aanvragen, want iedere cursist zal zelf een aanvraag moeten indienen bij het UWV. Hoe helpt Autorespond jou als aanbieder hierbij? (waarmee jij weer je cursisten helpt?)

Het is heel belangrijk dat jouw cursisten op een makkelijke manier deze subsidie kunnen aanvragen. Daar kan jij ze bij helpen! Hoe doet je dat?

Je kunt vanuit Autorespond een STAP formulier genereren voor je cursisten, die je aan hen mailt, zodat zij eenvoudig de aanvraag kunnen indienen.

Hoe pak je het aan? In je administratie ga je naar Menu Relaties; naar de desbetreffende relatie die gebruik wil maken van het stap-budget. Kies voor de actie ‘Genereer STAP document’ op de relatiepagina en vul de aanvullende opleidingsgegevens in. De gegevens van de cursist, zoals naam en emailadres staan al vooringevuld. Er wordt nu een officieel PDF document gegenereerd dat voldoet aan de eisen van het UWV. Dit document kun je vervolgens mailen aan je cursist die daarmee zelf zijn of haar subsidie aanvraagt.

Recommend0 recommendationsPublished in tips, Tips & Trends
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties