Omzet maken met affiliate marketing (1)

Happy successful business team giving a high fives gesture as they laugh and cheer their success

Al jaren lang vind ik affiliate marketing via internet één van de allerinteressantste manieren om inkomen te verdienen.

Je gebruikt de kracht van andere ondernemers om je eigen omzet en winst te verhogen, maar je kunt ze tegelijkertijd hiervoor ruimschoots vergoeden.

Dat hoef je niet allemaal zelf bij te houden! Er is namelijk een techniek die je daarbij helpt. Niet alleen voor het traceren van de verkopen, maar ook voor het kunnen toewijzen en uitbetalen van de fees waar iemand recht op heeft. Daarin schuilt de kracht. Onze Autorespond shoppingcart heeft een affiliate marketing systeem in zich die dit allemaal voor je faciliteert.

Er zijn bij affiliate marketing verschillende verdienmodellen mogelijk. Zo sprak ik een klant die haar bedrijf van meet af en aan samen met affiliates heeft opgezet. Maar je kunt ook besluiten om één van je producten door affiliates te laten verkopen.

Bij affiliate marketing verdien jij meer en ook je partners zien hun inkomen stijgen. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat je meer klanten kunt bedienen met jouw waardevolle dienst.

Kunnen samenwerken met anderen is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die er bij komt kijken en een voorwaarde voor succes.

Op dinsdag 30 juni om 11.00 uur geef ik een webinar ‘Hoe je meer omzet maakt met Affiliate Marketing’

Ik ga hierin alle geheimen van succesvolle affiliate marketing aan de orde brengen. Dat doe ik samen met Hugo Bakker en Katinka Michiels, die veel ervaring met affiliate marketing hebben en die hun tips gaan delen!

Lees hieronder het verhaal van Ellen Borst van de Online Tool Academy, voor MKB en zelfstandigen.

Ellen Borst: ”De Online Tool Academy is een product dat door ons, Ellen Borst en Djoeke van Dooren, is gecreëerd en samen met een team van 20 experts tot stand is gekomen.

Het is een bijzondere samenwerking waarbij we er van uitgaan dat we elkaar steunen en helpen.

De 20 experts die de inhoud, de instructie trainingen van de Online Tools hebben geleverd ,zijn tevens onze beste affiliates.
Doordat ze meegewerkt hebben aan het product voelen ze zich verbonden en helpen ze graag met de verspreiding en promotie in hun netwerk. Dat levert een goed verdienmodel op.

Op Social Media plaatsen we content die onze affiliates eenvoudig kunnen delen. In de eerste reactie plaatsen ze hun affiliate link. Zo promoten ze bij hun contacten en vergroten wij ons netwerk.

Doordat de content is voorbereid en een affiliatelink snel geplaatst is maken we het heel makkelijk voor onze affiliates. Op onze beurt zetten we hen in het zonnetje op de social media, interviewen we ze en mogen ze tips delen op onze pagina’s en website. Dat levert een win-win situatie op.

De affiliates maken gebruik van twee affiliate linken. Eentje wijst naar de salespage en de andere link gaat naar een gratis product. Na een inschrijving komt iemand op de mailinglist en ontvangt de opvolgmailtjes.
Dit is allemaal automatisch geregeld in Autorespond.

Natuurlijk worden onze affiliates beloond. Maandelijks vindt er een afrekening plaats. Met een druk op de knop in Autorespond worden de creditfacturen aangemaakt.

Deze manier van werken levert ons veel op. Het is fijn om met team een groter netwerk te hebben. We kunnen meer mensen bereiken en helpen met de Online Tool Academy.

Het gevoel dit samen te doen, waarbij we elkaar versterken is van grote waarde. Het financiële resultaat voor alle partijen is natuurlijk erg fijn.

We hebben gekozen voor Autorespond omdat het een all-in-one toepassing biedt. Zowel de automatisering, de shoppingcart en een affiliatesysteem in één.

Verder is een Nederlandse helpdesk erg prettig werken. Autorespond levert veel mogelijkheden waardoor het in het begin wel even uitzoeken is.
Maar gelukkig hebben wij ook een autorespond expert in onze Online Tool Academy, haha.

De Online Tool Academy kun je hier bekijken

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen