Tips van Brenda van Dijk over offline leads krijgen

Emailmarketing groeit nog steeds. In dit artikel lees je tips over hoe je effectief kunt blijven. Eén van de tips is dat de kracht van emailmarketing het allergrootst is in combinatie met offline, face-to-face marketing methodes.

Hier weet Brenda van Dijk – die ondernemers leert hoe zij de allerbeste offline leads kunnen krijgen – alles van. Lees haar tips in dit artikel.

Brenda van Dijk is high level business coach die gedreven ondernemers leert hoe ze OFFLINE de allerbeste leads en klanten krijgen. Want juist tijdens het netwerken kan het verkopen van een duur aanbod volgens haar heel snel gaan. ONLINE marketing is vooral voor low end producten en duurt vaak langer, zegt ze.

Brenda is bekend van de Club van 25, die ze oprichtte in 2008. Een landelijk ondernemersnetwerk met 22 clubs in Nederland. Ze bracht veel verschillende ondernemers samen om te netwerken, samenwerkingen aan te gaan, kennis te delen, klanten te krijgen en te leren van elkaar. Nu is ze bezig met iets nieuws; het opzetten van een High Level netwerk voor ondernemers met een minimale omzet van 100.000 euro. Hierin brengt zij ervaren, succesvolle ondernemers samen die nog verder willen groeien (naar bijvoorbeeld 1 miljoen euro omzet).

Je bent gespecialiseerd in het offline krijgen van high end leads. Waarom kies je voor offline t.o.v online klanten krijgen?

Dat klopt inderdaad. Als ondernemer kun je offline binnen een hele korte tijd al direct het vertrouwen krijgen van je potentiële lead. Men ziet gelijk wie je bent en waar je hen bij kunt helpen. Dit betekent dat je op een hele snelle manier een high level klant kunt binnenhalen. Daarnaast kun je via offline direct je high-end aanbod aanbieden en verkopen.  Online acquisitie is in mijn ogen een langdurig proces, zeker in deze tijd waarin er een enorm groot aanbod is van andere (concurrerende) bedrijven. Je moet echt onderscheidend zijn en opvallen voordat men überhaupt pas wat van je gaat aanvragen. En dan begint het pas. Ze moeten dan vaak nog tig keer wat van je voorbij hebben zien komen voordat ze misschien over gaan tot een koop van veelal low-end producten. Offline leads genereren kan overigens op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een event of het geven van een presentatie. Of tijdens het netwerken. Als je deze vaardigheden goed leert dan kun je veel klanten en hoge omzetten binnenhalen. Er zijn daarnaast ook diverse slimme verdienmodellen die je kunt inzetten voor je bedrijf. Hier help ik mijn klanten natuurlijk ook bij.

Hoe zorg je voor de verbinding met online en waarom is dat nodig?

Zodra je leads offline hebt gegenereerd zou ik zeker ook online met ze connecten. Ook dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Dat kan via de verschillende social media kanalen uiteraard, via je mailinglijst of wellicht je eigen online community.  Juist zo kun je deze leads blijven informeren met je kennis, tips en content. Maar het is ook een uitstekende manier om ze uit te nodigen voor een evenement dat je organiseert. Maar ook als men klant is bij je bedrijf dan is het ook heel handig om online met ze in verbinding te staan. Je kunt direct vragen beantwoorden waar ze op dat moment mee spelen en doordat ze in een online groep aanwezig zijn dan geeft dat ook een bepaalde verbinding met elkaar. Ze leren van en met elkaar.

Kun je wat praktijksituaties uitleggen hoe je mensen op je lijst krijgt tijdens netwerken.

Natuurlijk, een tijdje geleden gaf ik een presentatie bij een netwerkbijeenkomst. Ik mocht zo’n 45 minuten spreken en daarna konden de deelnemers vragen stellen. In mijn presentatie gaf ik aan dat ze mijn nieuwe gratis ebook konden krijgen en dat ze dan hun naam en emailadres achter moesten laten. Ik denk dat zo’n 85% van de deelnemers dit heeft aangevraagd! Al deze mensen zijn dus daardoor op mijn mailinglijst gekomen en ontvangen dus regelmatig content.

Wat stuur je ze als eerste? Dat is natuurlijk verschillend maar vaak heb ik ze in een gesprek verwezen hoe ik hun bedrijf kan helpen en dat ik bijvoorbeeld een interessant e-book of checklist voor ze heb. Zodra ze dit wensen te ontvangen, dan start daarna een ‘funnel’ met een aantal mails waarin ik ze meeneem in wie ik ben, wat ik doe en waarbij ik ze kan helpen.

Welk emailmarketing systeem gebruik je en waarom, wat bevalt je eraan? Ik gebruik al een jaar of acht denk ik Autorespond voor het versturen van mijn mailings en ook voor de facturatie. Ik vind de combinatie van mailing met een shoppingcart erg handig. Daarnaast komen er steeds meer mogelijkheden in Autorespond erbij waardoor het steeds completer wordt. Ook vind ik het erg fijn dat het in Nederland is gevestigd zodat ik snel reactie krijg als ik een vraag heb en dat ik het gewoon in het Nederlands kan stellen.

Heb je interesse om deel te nemen aan het High Level Netwerk? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan voor de kick-off op 26 maart! Dit netwerk is uniek in Nederland en is een combinatie van een mastermind op hoog niveau, leren en implementeren van de beste groeistrategieën, werken met elkaar aan je hoger doel en leadgeneratie voor je bedrijf.  

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties