Hoe je een gestroomlijnde bedrijfsvoering krijgt met Autorespond

Gestroomlijnde bedrijfsvoering krijgen met Autorespond.

Bijna alle ondernemers die we spreken hebben een droom: ze worden ondernemer (of zijn het geworden) om meer vrijheid te krijgen. En die vrijheid, dat is precies wat er zo vaak ontbreekt als je eenmaal ondernemer bent. Want boy oh boy, wat heb je een boel ballen in de lucht te houden.

Sommige ballen moet je echt zelf blijven jongleren, zoals bijvoorbeeld datgene waarvoor je ondernemer bent geworden. Dat waar jij zo goed in bent. Dat waar mensen je voor inhuren. Voor jou.

Gestroomlijnde bedrijfsvoering

Maar er zijn ook een heleboel ballen die je mag laten vallen. Niet zomaar, plompverloren op de grond droppen. Nee, door de ballen perfect te positioneren, zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Dat kan bijvoorbeeld met bepaalde administratieve taken. Die kun je automatiseren, zoals bijvoorbeeld het versturen van facturen.

Met de shoppingcart van Autorespond kun je betaalpagina’s maken waarop jouw klanten zelf afrekenen. Met de juiste koppelingen kun je vervolgens je facturen meteen in je boekhouding plaatsen én kan de betaling automatisch geregeld en geboekt worden in je boekhouding. Klaar is Kees (of Clara).

Wat je ook voor een groot deel kunt automatiseren is je marketing. Als je daar één keer goed over nadenkt en stevig brainstormt met een VA, die verstand heeft van marketing, dan kun je salesfunnels maken.

Waarom je salesfunnels wilt maken

Mocht je het niet weten: een salesfunnel is een reeks mails die je van tevoren klaarzet. Je kunt tot op een uur nauwkeurig bepalen wie welke mail moet krijgen. En wie vooral ook niet. Zo kun je bijvoorbeeld een weggever maken en als eerste mail deze weggever afleveren. Vervolgens wil je deze mensen blijven mailen, maar je wilt ze niet spammen.

Wat je kunt doen is een reeks mails klaarzetten die automatisch verstuurd worden met de tussenpozen die jij wilt. Maar je kunt ook voorwaarden toevoegen. Heeft iemand op een bepaalde link geklikt, dan ga je hele andere mails versturen dan naar iemand die niet op de link heeft geklikt.

Of je kunt ook punten toekennen voor bijvoorbeeld het openen van een mail of dat iemand op een bepaalde link klikt. Heeft iemand een minimumaantal punten gehaald dan krijgt hij of zij een mail met een aanbod. Heb je dat minimumaantal punten niet gehaald, dan krijg je niets. Waarom? Omdat deze lead waarschijnlijk nog niet enthousiast genoeg is en waarom zou je hem/haar dan vermoeien met een aanbod?

Autorespond mogelijkheden

Wat we hierboven beschrijven zijn één van de vele mogelijkheden die Autorespond biedt om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Als je dit goed hebt ingericht, dan staat het. Dan mag je deze bal laten vallen. Want je hebt het getest (of je VA heeft dat voor je gedaan). Het loopt en leads krijgen als vanzelf de mails die bij hen passen.

Als je dit salesfunnel-beheer toepast dan is deze tak van je bedrijf afgedekt. Geeft je ruimte in je hoofd om je op andere dingen te concentreren. Liefst die dingen waarmee jij de meeste waarde toevoegt voor je klanten. En niet meer al die randvoorwaarden die ook belangrijk zijn, maar die je weghouden bij wat écht belangrijk is.

Natuurlijk blijft het verstandig om regelmatig content ‘in the moment’ te delen. Maar het hoeft niet per se. Want jouw funnels staan klaar en zo blijf je top op mind met voor jouw leads interessante mails op het juiste moment.

Autorespond en VA, een gouden duo

Dit is dus hoe je met het gouden duo (Autorespond én een VA aan wie je dit uitbesteedt) een gestroomlijnde bedrijfsvoering krijgt. Want met de shoppingcart van Autorespond dek je in één klap een groot deel van je administratieve rompslomp af; namelijk alles rondom facturen en creditfacturen, incasso, herinneringen, omzet-overzichten en koppeling met een boekhoudpakket. En met de autoresponder en de CRM van Autorespond dek je in één klap een groot stuk van je marketingmachine af; aanvragen ebooks en andere gratis weggevers, waarbij je adressen worden toegevoegd aan zowel sublijst als je grote mailinglijst. Je verwerkt er alle aanmeldingen en inschrijvingen mee voor je gehele diensten- en productenaanbod en hebt alles in groepen ingedeeld in je administratie.

Dus: wil je meer weten hoe het werkt en wat Autorespond voor je kan doen? Klik hier, dan mag je Autorespond 1 maand gratis proberen.

Recommend0 recommendationsPublished in tips, Tips & Trends, Virtuele assistenten
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen

Reacties