Gebruik jij al deze krachtige combinatie van marketing tools?

Bij Autorespond krijgen we heel vaak de vraag hoe je nu een video in je nieuwsbrief zet.

Een goeie vraag, omdat sommige ondernemers bij voorkeur liever een verhaal vertellen dan een artikel schrijven. Ook zijn er ondernemers die weten dat hun lezers liever naar een video kijken dan een stuk tekst lezen.

Met video kun je je boodschap goed overbrengen aan je lijst, zodat het impact maakt en het goed blijft hangen. Je kunt jezelf laten horen en jezelf laten zien, zodat men nog een betere indruk kan krijgen van wie jij bent. Onderschat niet hoe belangrijk dat is om met jou in zee te willen gaan.

Maar helaas, video kan niet in je nieuwsbrief.

Een gif-animatie kan wel in je nieuwsbrief

Je nieuwsbrief kan prima het vehikel zijn om je video onder te aandacht te brengen. Video kan namelijk niet zonder tekst! Mensen moeten een goede reden hebben om jouw video te gaan bekijken en het klikwerk te willen doorstaan…

Er is niemand die hier meer over weet te vertellen dan Video Marketing Strateeg Noortje Janmaat. Ik heb Noortje gevraagd om ons tips te geven hoe je emailmarketing en videomarketing elkaar kunt laten versterken.

Noortje: “Hoewel je video niet afgespeeld kan worden in je nieuwsbrief zelf, zijn er wel mogelijkheden om je video in de schijnwerpers te zetten. De meest eenvoudige manier is om een screenshot van je video te maken. 
Stel, je hebt je video op YouTube geüploadt, dan kun je een screenshot maken van het meest aansprekende beeld uit je video. Zet eventueel een prikkelende tekst in je screenshot, zodat je je lezer triggert om je video te gaan bekijken. Of zorg dat de ondertiteling in beeld is. Als je je screenshot in je nieuwsbrief plaatst, vergeet dan niet om de link naar je YouTube-video toe te voegen.”

“Het vraagt wat meer tijd om te creëren, maar je kunt impact maken met een GIF-animatie in je nieuwsbrief. Je maakt zo’n mini-video met je iPhone, door een app als GIPHY te gebruiken. 
Omdat dit een groot bestand is, dat gestreamd moet worden, kan je het niet als gewoon plaatje in je nieuwsbrief zetten. Je gaat het bestand dus eerst uploaden op je site.(Als het Wordpress is, bij Media) Zorg ervoor dat je GIF-animatie niet groter is dan 7 MB. De url-link zet je in je nieuwsbrief, onder de ‘source-code-knop’ als volgt: <img src=”https-link” alt=”” />”

Investeren in video is mijns inziens op dit moment één van de waardevolste dingen die je kunt doen. Noortje heeft een training daar speciaal voor ontwikkeld: Hoe creëer je video’s waarmee je nieuwe klanten binnenhaalt? Tot en met vrijdag a.s. is de speciale prijs 349 euro exclusief btw voor dit product. Gebruik de couponcode:’videosuccesAR’.

Morgen geeft Noortje nog meer interessante tips in deze nieuwsbrief …

Recommend0 recommendationsPublished in tips
Jouw eigen blog hier? Wordt gastblogger bij Autorespond! Bekijk alle details

gerelateerde artikelen