Inactieve relaties verwijderen of opschonen

Je kunt via menu Relaties | Relatiebeheer, bovenin, filteren op ‘periode inactief’. In een dropdown kun je vervolgens kiezen tussen verschillende periodes: ‘laatste maand’, ‘laatste kwartaal’ of ‘laatste half jaar’. ‘Inactieve relaties’ zijn de relaties die inactief zijn geweest; ze hebben geen mails geopend en niet geklikt op links. Het filterresultaat aan inactieve relaties kun je in een aparte nieuwe groep plaatsen of direct verwijderen uit je administratie. Klik daarvoor op de knop Acties (rechtsboven).

Nog één mail versturen en daarna pas verwijderen #

Eventueel zou je die nieuwe groep een email kunnen sturen met de vraag of ze lid willen blijven en in die mail een link naar een pagina op je website plaatsen die je hier apart voor aanmaakt (bijvoorbeeld ‘jouwwebsite.nl/bedankt-dat-je-lid-wilt-blijven). Je vraagt de relaties dan op die link te klikken om aan te geven dat ze lid willen blijven. 

Je kunt in een workflow instellen dat er specifieke acties uitgevoerd moeten worden voor iedereen die op die link klikt (bijvoorbeeld ‘verwijder uit groep’), zodat die mensen niet meer in deze groep staan. Na een week zou je de relaties uit deze groep dan uit je administratie kunnen verwijderen door via menu Relaties | Relatiebeheer te filteren op deze groep en dan via de Actie-knop te kiezen voor ‘verwijder uit administratie’. Alle relaties uit die groep worden dan uit je administratie verwijderd.

Reacties