Online shop-omgeving

De Online Shopomgeving versus de Embedded Shop #

Producten die je in Autorespond aanmaakt, kun je online verkopen. Elke product heeft een eigen verkoop-link die wijst naar een webpagina waar klanten het product kunnen bestellen, hun gegevens kunnen invullen en de betaling kunnen uitvoeren. Deze online pagina staat niet op jouw eigen website maar wordt door Autorespond ge-host. We noemen dit de online shop-omgeving. Het is ook mogelijk om de verkooppagina op je eigen website te hosten. Hiervoor moet je de embedded shop optie gebruiken. Deze laatste optie wordt hier in meer detail uitgelegd.

Instellingen #

Je kunt veel zaken instellen met betrekking tot hoe de online shop pagina’s er uit moeten zien. Ga hiervoor naar menu ‘Shop | Instellingen | Shopping Cart’. In de eerste sectie ‘Opties’ kun je aangeven hoe er moet worden omgegaan met btw en andere zaken. De vink ‘direct betalen bij bestellen van een abonnement’ houdt in dat de klant niet de betalingsmethodes ‘Overmaken’ of ‘Incasso’ kan kiezen. Gebruik dit indien je wilt dat abonnementen alleen maar kunnen worden afgenomen als er ook meteen betaald wordt.

Let op: vergeet niet het land van vestiging van je bedrijf correct op te geven. Dit staat standaard ingesteld op Nederland. Deze instelling staat ergens anders en je kan dit aanpassen via menu ‘Home | Instellingen | Administratie | Bedrijfsgegevens’.

Bij de sectie ‘Teksten’ kun je algemene teksten opgeven die worden getoond in de afrekenpagina’s.

Look & Feel #

In de sectie ‘Vormgeving’ kun je aangeven hoe de pagina er uit moet zien. De layout en look & feel van de online shopomgeving is in 2023 gemoderniseerd en werkt nu nog beter op mobiele apparaten. Met de optie ‘Gebruik de nieuwe online shop layout’ bovenaan kun je aangeven dat deze nieuwe stijl moet worden gebruikt. We raden aan om deze vink aan te zetten.

Afhankelijk van de nieuwe online shop instelling, kun je andere zaken instellen zoals achtergrondkleuren, een logo en standaard teksten. Heb je verstand van HTML en CSS dan kun je nog eigen stijldefinities invoeren om de look & feel van de pagina nog beter aan te laten sluiten op jouw eigen website.

TIP: gebruik je de nieuwe look & feel? Dan worden ook de ‘unique selling points’ en ‘testimonials’ van het gekozen product getoond. Je kunt die instellen in de productpagina onder tabbladLink & Shop’ (sectie ’embedded shop’).

Reacties