Video plaatsen in emails

Video plaatsen #

Video in je nieuwsbrief zetten of een video-boodschap maken van je nieuwsbrief.

Uitleg #

Je kan een video-filmpje niet zelf in je nieuwsbrief zetten en versturen, omdat dit filmpje niet in alle e-mailprogramma’s getoond zal worden. We raden daarom de volgende oplossing aan:
Je maakt een plaatje van het filmpje en dat plaats je in de nieuwsbrief. Van dit plaatje maak je een link naar de plek waar het  You-tube-filmpje  staat.  Dat kan zijn:
1. Een link naar You Tube zelf,
2. Een link naar je eigen website waar je het plaatje hebt ’embedded’
3. In Autorespond een link maken naar de website-versie van je nieuwsbrief, waar het filmpje is embedded.

Je kunt zorgen dat het filmpje automatisch afspeelt, zodat men niet twee keer hoeft te klikken.
We geven hier de tweede oplossing. De derde oplossing is namenlijk bewerkelijker, omdat je steeds de vink weg moet halen op het tabblad Site-versie zodat de emailtekst niet overschreven wordt. Er zijn drie stappen:
1. Het aanmaken van de nieuwsbrief, de tekst klaarzetten en bewaren.
2. Het filmpje embedden in je website.
3. Het plaatje maken van het filmpje, uploaden in je nieuwsbrief zetten en daarvan een link naar de website-versie maken.

Stap 1 #

Begin met het aanmaken van de nieuwsbrief en het verzorgen van de tekst erom heen.

Stap 2 #

Nu ga je het plaatje maken van het filmpje. Het is handig als het plaatje is waarin ook de pijl staat; dat nodigt meer uit tot klikken.  Dat kan in YouTube, in jouw video-manager bij de filmpjes die je zelf hebt geupload. Het kan ook op je website zijn, nadat je het filmpje hebt embedded (dan komt er ook een pijl). We gaan dus eerst embedden en dan een screenshot maken, zodat er ook een pijl in staat.
De code voor het embedden vind je in You Tube, onder het filmpje. Kijk bij het kopje “Embed” (“Insluiten”). Daar staat een code die begint met <iframe… . Zorg voor het kleinste formaat, of maak het nog kleiner bij Custom. TIP: Sommige Apple progrogramma’s lijken soms problemen te hebben met .PNG plaatjes. Gebruik vor de zekerheid waar mogelijk .JPG plaatjes.

De code ziet er ongeveer zo uit:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/xAr3znZqO2o” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Deze zet je op het klembord met Ctrl C.

Hoe zorg je dat het filmpje automatisch gaat afspelen?
Je kunt zorgen dat het filmpje automatisch af gaat spelen, nadat er op de link is geklikt. Dat doe je door deze code eerst over te brengen naar Word en daar iets in de code te wijzigen. Zoek naar het gedeelte src=”https. Vanaf dat stukje zoek je naar de afsluitende accolade (“) en plaats dan net voor die accolade dit fragment:
autoplay=1

De code ziet er dan zo uit: (zet weer op het klembord met Ctrl C)

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/xAr3znZqO2o?autoplay=1” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Stap 3 #

Ga naar je website, waar je de code van het filmpje op een (nieuwe) webpagina zet.
Wanneer je het filmpje ziet maak je er een screenshot van. Bewaar het plaatje van het screenshot op je PC (gebruik geen spaties of vreemde tekens in de bestandsnaam van het plaatje). Noteer ook de URL van deze nieuwe pagina want die heb je nodig in stap 4.

Stap 4 #

Nu ga je terug naar Autorespond, naar de e-mailtekst, en ga naar tabblad Inhoud.
Hier ga je eerst het plaatje dat je in stap 3 hebt gemaakt, uploaden. Daarna zet je het op de juiste plek in de tekst. Je maakt er een link van door op het plaatje te klikken en via de link-knop (de knop met het schakeltje) de url van de webpagina (zie stap 3) te plakken. In de template editor verschijnt overigens, als je op het plaatje klikt, links de mogelijkheid om een link in te voeren. Doe dit en bewaar de tekst.

Klaar!

Reacties