Koppeling Autorespond met Managementboek

Wat houdt de koppeling precies in? #

Het is mogelijk om je boek te verkopen, op je eigen site, met een betaalknop uit Autorespond; waarna de fulfillment wordt uitgevoerd door Managementboek. Met andere woorden: iemand koopt op jouw site je boek, waarna er een seintje gestuurd wordt naar Managementboek. Het boek wordt vervolgens door Managementboek verzonden naar de koper.

Wat kan je bereiken met deze koppeling? #

Autorespond biedt hiervoor betaalknoppen aan om op je site te zetten en te verkopen en verstuurt na afloop van iedere koop de (zakelijke) factuur. Maar je kan er nog veel meer mee bereiken! Zo kan je allerlei opvolg-acties instellen, waarmee je je geïnteresseerde koper van informatie voorziet, nieuw aanbod onder de aandacht brengt en zo meer omzet maakt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kopers van je boek automatisch toe te voegen aan je mailinglijst, zodat ze je nieuwsbrief gaan ontvangen. Het wordt zo heel makkelijk om je lezers goed op te volgen met nieuwe acties, andere diensten of nieuwe boeken die je in de toekomst gaat uitbrengen.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk? #

Je hebt hiervoor een Autorespond account nodig. Aan de kant van Managementboek is het nodig dat jouw boek is toegevoegd aan het ‘kernassortiment’, waaraan enkele (verkoop) voorwaarden zijn gesteld. Neem contact op met marketing@managementboek.nl voor meer informatie en om aan te geven dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Is dat gebeurd, stuur dan vervolgens een mail naar support@autorespond.nl met het verzoek om een “Managementboek koppeling in te richten”. Wij vragen dan namens jou een zogenaamde API-key aan bij Managementboek en maken een lijstmanager aan (genaamd “Managementboek koppeling”) in jouw administratie die je kunt koppelen aan het product (zie onder). Wij geven een seintje als dat gereed is.

Heb je van ons bericht gekregen dat de lijstmanager klaar staat? Doe vervolgens voor het koppelen van de lijstmanager aan je product het volgende:

  1. Maak voor het boek dat je wilt verkopen een product aan van type ‘Dienst’. Klik in de productpagina, onder het eerste tabblad, links op ‘SKU en categorie’. Vul hier in het veld ‘SKU code’ het 13-cijferig ISBN nummer van het betreffende boek in. Dit is belangrijk want zo weet Managementboek om welk product het gaat dat ze moeten uitleveren.
  2. Ga nu naar tabblad ‘Opvolging’. Selecteer hier onder de sectie “Lijstmanagers“ bij veld “Start lijstmanager voor koper“ de lijstmanager “Managementboek koppeling”. Klik nu op Bewaren.

Nu staat alles goed!
We raden aan om eerst een test-aankoop te doen. Je kunt hiervoor tijdelijk de onderstaande test-API key gebruiken die je in de lijstmanager instelt door onder het tabblad “Extra” in het veld “Configuratie-instellingen” onderaan de volgende regel toe te voegen:
testkey=606-mVS9FabHvtBwiZeTwtKkN9EgM3X4ydC3fqq2Xwcg

Met deze code wordt de koppeling wel aangeroepen maar zal een foutmelding terug worden gestuurd dat het product niet beschikbaar is. Activeer bij het product onder tabblad ‘Opvolging‘ dan ook tijdelijk even de optie “Start alle acties direct ook als nog niet is betaald“. Op die manier kun je testen en in de shop kiezen voor betalen via Overmaken, zodat je geen echte betaling hoeft te doen. maar toch de koppeling wordt aangeroepen. De test-bestelling kun je dan later op ‘Niet betaald’ zetten.

Belangrijk: ben je klaar met testen? Haal dan de “testkey” regel dan weer weg bij de lijstmanager (tabblad Extra).

Reacties