Integratie met Wishlist Member

WishList Membership Integratie #

“WishList Member is a powerful, yet easy to use membership solution that can turn any WordPress blog into a full-blown membership “.

Autorespond biedt de mogelijkheid om automatisch een Membership lidmaatschap in WishList Member aan te maken nadat iemand een lijstmanager heeft ingevuld, of een product heeft gekocht. Hiermee kun je dus eenvoudig mensen na aanmelding of betaling toegang geven tot een groep.

Stap 1 Installeer de BetterWishlist Wordpress plugin #

Je kunt de Wordpress-plugin downloaden via de onderstaande link. Je kunt de plugin in je Wordpress omgeving installeren.

 https://wordpress.org/plugins/better-wlm-api

Met deze plugin kun je naast het emailadres ook de voor- en achternaam meegeven vanuit Autorespond naar je Wishlist administratie.

Stap 2 Maak een emailtekst #

Ga naar menu menu Content | Nieuwe e-mailtekst. Deze e-mailtekst wordt gestuurd naar degene die zich heeft aangemeld. In de tekst kun je informatie zetten over de betreffende WishList Member inlogpagina, en de gebruikersnaam en wachtwoord dat ze moeten gebruiken om in te loggen. Let op: er zijn twee verplichte items!

 1. Gebruik de macro’s {relation.userid} en {relation.password} in je tekst! Op het moment dat de e-mail wordt verstuurd, worden hier de WishList gebruikersnaam en wachtwoord neergezet. Als het om een bestaande WishList gebruiker gaat die toegang krijgt tot een nieuw Level, geldt vanaf dat moment het nieuwe wachtwoord dat in deze e-mail komt te staan!
 2. Geef als categorie een unieke naam, bijvoorbeeld ‘wishlist1’ op. Hierdoor weet het systeem dat dit de e-mail is die bij de WishList-notificatie moet worden gebruikt.

Let op: gebruik in de notificatiemail verder geen andere macro’s, zoals bijvoorbeeld voor afmelden of ‘doorsturen naar een vriend’ of ‘eigen gegevens wijzigen’, ‘adresboek’. Deze kunnen niet worden verwerkt in notificatiemails. Je kunt wel de macro ‘{relation.firstName}’ gebruiken.
Ook content items kunnen niet worden gebruikt in notificatie emails.

Stap 3 Maak een lijstmanager #

Ga naar menu menu Lijstmanagers en maak een nieuwe lijstmanager aan via de knop rechtsboven. Volg de stappen – zie elders in deze helpteksten voor meer informatie. Let op: zet in stap 2 de opt-in vink uit! (Gebruik je alleen een lijstmanager zonder product-aankoop, dan kun je de opt-in vink wel aanzetten als je dat wilt.) Doorloop alle stappen. Je kunt (later) follow-up e-mails toevoegen maar zorg dat je de e-mailtekst uit stap 1 hier niet gebruikt! Die wordt namelijk al automatisch door het systeem verstuurd en hoef je dus niet nogmaals zelf in te plannen! Bewaar de lijstmanager en open deze weer. Onder tabblad Extra staan bovenin twee integratie-velden. Het eerste veld geef je de volgende waarde (let op dat alle hoofd- en kleine letters goed staan):

WishListSimpleApiAction

Bewaar de lijstmanager. Het tweede veld vul je zodadelijk in met gegevens die je uit WishList haalt. Lees hiervoor verder.

Stap 4 Configureer WishListMember gegevens #

Ga naar je WishList Member site en log in. We moeten enkele gegevens verzamelen. Kopieer elk gegeven in een los bestandje (bv kladblok). Later zetten we al die gegevens in het onderste veld van het LijstManager-scherm. TIP: als je de nieuwste versie van de BetterWishlistAPI plugin gebruikt (zie stap 1), dan kun je de onderstaande instellingen heel simpel verzamelen. Hoe dat werkt wordt in dit filmpje uitgelegd.

Je kunt echter ook de instellingen "met de hand" verzamelen. Doe het volgende:

 1. Noteer de URL van je website, dus bijvoorbeeld https://www.mijnsite.nl. Anders kun je in WordPress deze waarde terugvinden bij de Algemene Instellingen, veld ‘Siteadres (URL)’.
 2. Ga naar menu Wishlist Member | Advanced Options | API
 3. Op deze pagina vind je het veld ‘API Key’. Noteer de waarde.


 4. Noteer nu de SKU code(s) van het WishList Level(s) waarvoor de persoon toegang moet krijgen. Ga naar je Wishlist Dashboard en hover over het level dat je wilt koppelen, je ziet dan onderaan in je browser de volledige url naar dat level. Aan het eind van dat url staat de sku code die we nodig hebben. Noteer dat nummer.
 5. Open nu in Autorespond weer de lijstmanager-pagina en ga naar tabblad "Extra". Zet alle gegevens (zonder haakjes of spaties) in het veld "Configuratie-instellingen" onder elkaar als volgt:
  url=(de sitenaam uit stap 4.1, inclusief de ‘http://’ of ‘https://’)
  key=(key uit stap 4.4)
  level=(SKU uit stap 4.5, gebruik komma’s als je meer dan 1 SKU hebt)
  cmd=add
  get=wlp19 (deze regel is alleen nodig als de url met ‘https://’ begint)
  email=(de categorie van de emailtekst die je helemaal aan het begin hebt gemaakt)Nog even ter herinnering: in het eerste veld ‘Integratiecode’ heb je als het goed is al de volgende waarde (let op de hoofdletters!) ingevoerd:
  WishListSimpleApiAction

  Je kunt ook bestaande Wishlist-gebruikers ‘ontkoppelen’ van een level. De gebruiker houdt wel toegang tot Wishlist maar heeft alleen geen toegang meer tot het opgegeven level. Voeg daartoe de onderstaande regel ‘cancelFromLevel=123’ toe, waarbij ‘123’ het betreffende level is. Wil je iemand alsnog wel weer toegang geven tot een level, gebruik dan de regel ‘uncancelFromLevel=123’. En let op de hoofd- en kleine letters bij het invoegen van de regels!

  cancelFromLevel=123
  uncancelFromLevel=4567
 6. Bewaar nu de lijstmanager.

Stap 5 Alleen voor shoppingcart: koppel lijstmanager aan product #

Wil je een betaald Membership lidmaatschap in WishList Member aanmaken? Dan moet je, naast bovenstaande acties ook een product van type ‘Dienst’ of ‘Abonnement’ aanmaken. In de tab Opvolging van de productpagina selecteer je dan in het veld ‘Start lijstmanager’ de eerder gemaakte lijstmanager. Op het moment dat dit product wordt gekocht, wordt dan automatisch een membership aangemaakt.

Reacties