Integratie met WPfusion

Als je een Wordpress website hebt en die ook gebruikt voor het bieden van toegang voor gebruikers (bijvoorbeeld als je een leeromgeving hebt of als je een community op je Wordpress website hebt), dan kun je met WPfusion een directe koppeling maken tussen gebruikers in Wordpress en de relatiegegevens in Autorespond.

WP Fusion breidt de Wordpress plugins die je dagelijks gebruikt uit met de kracht van de email-automations en shoppingcart van Autorespond

Met behulp van automatiseringen binnen Autorespond kun je vervolgens zeer gerichte marketing- en conversie campagnes maken via e-mail of sms bijvoorbeeld, terwijl je tegelijkertijd de WordPress-site-ervaring personaliseert op basis van wijzigingen in tags en aangepaste velden.

Hoe het werkt

Een relatie in Autorespond kan tags krijgen. Als de relatie ook een gebruikersaccount heeft op je Wordpress website, dan zijn die tags direct gelinkt aan het gebruikersaccount van de relatie in Wordpress. Zo kun je binnen Wordpress met behulp van WPfusion instellen waar gebruikers met die tag toegang toe moet krijgen. En andersom kun je de ingelogde gebruiker in Wordpress op basis van bepaalde acties een tag meegeven, die vervolgens ook in Autorespond bij de relatiegegevens komt te staan en op basis waarvan je weer email automatiseren kunt instellen binnen Autorespond.

Voorbeelden:

 • Gebruik WPfusion om pagina’s, blogs of andere content alleen toegankelijk te maken voor Wordpress gebruikers die in Autorespond een bepaalde tag hebben (kortom: gebruik het als een membership systeem)
 • Geef gebruikers die een cursus afronden een tag en start op basis daarvan een email automation in Autorespond (geef die gebruikers bijvoorbeeld een persoonlijke couponkorting voor een product)
 • Gebruik een Wordpress aanmeld-formulier van bijvoorbeeld een membership plugin en start een workflow in Autorespond als er een nieuwe gebruiker zichzelf aanmeldt.

WPfusion koppelt met de meest populaire plugins in de Wordpress wereld. Voor een overzicht van plugins kun je het beste een kijkje nemen op https://wpfusion.com/documentation/#integrations

Betaalde versie vs Gratis versie van WPfusion

WPfusion heeft een gratis versie en een betaalde versie.

De gratis versie maakt het mogelijk om gebruikersgegevens vanuit Wordpress door te sturen naar Autorespond.

De betaalde versie maakt het mogelijk om ook relatiegegevens vanuit Autorespond terug te sturen naar WPfusion. Met de betaalde versie kun je dus op basis van de verkoop van een product in Autorespond een gebruikersaccount aanmaken op je Wordpress website en die gebruiker direct middels een tag de juiste toegang geven tot elementen op je Wordpress website.

Integratie vanuit Wordpress naar Autorespond (WPfusion Lite) #

Met de gratis versie van WPfusion (WPfusion Lite) kun je gebruikersgegevens vanuit Wordpress direct koppelen aan Autorespond en kun je gebruikers die zich aanmelden (of aangemaakt worden) op je Wordpress website direct aanmaken of updaten in Autorespond.

Maak de koppeling in de volgende stappen:

 1. Installeer de plugin wpfusion Lite (te vinden in de Wordpress plugin depository)
 2. Log in in je Autorespond administratie en ga naar menu Instellingen > Koppelingen, tab WPfusion (en houd deze tab open om de gegevens te kopiëren)
 3. Download vanuit die tab in Autorespond de Autorespond WPFusion plugin en installeer die in je Wordpress website (je installeert dus ook een aparte plugin van Autorespond)
 4. Ga in je Wordpress website naar menu Instellingen > WPfusion en selecteer daar Autorespond (alleen te zien als je ook de Autorespond WPfusion plugin geïnstalleerd hebt)
 5. Kopieer de unieke url en API van je administratie in de betreffende velden en klik op Connect

Vanaf nu kun je binnen WPfusion instellen hoe je het wilt gebruiken en kun je in de verschillende plugins die je gebruikt en gekoppeld kunnen worden met WPfusion de Autorespond tags instellen.

Integratie vanuit Autorespond naar WPfusion (betaalde versie WPfusion) #

Als je de betaalde versie van WPfusion gebruikt dan wordt het mogelijk om niet alleen informatie vanuit Wordpress naar Autorespond te synchroniseren, maar ook andersom informatie vanuit Autorespond naar Wordpress te synchroniseren.

Het instellen van de premium versie gaat op dezelfde manier als hierboven besproken, maar met een toevoeging. We moeten namelijk nu ook de koppeling andersom maken.

 1. Open de General Settings tab van WPfusion en scroll naar beneden
 2. Kopieer onder het kopje Webhooks de gegevens
 3. Plaats die gegevens in de WPfsuion tab en sla ze op (Let op: bij ‘WP Fusion website’ hoef je alleen maar je website domein in te voeren, dus het eerste deel van de url (t/m de .nl of .com bijvoorbeeld)

Tags managen in Autorespond #

Binnen Autorespond kun je tags managen via menu Instellingen > Administratie > Tags. Daar kun je dus tags wijzigen, verwijderen of toevoegen:

Zorg dat je na het wijzigen of toevoegen van een tag in Autorespond, altijd even de refresh knop klikt in WPfusion, dit laadt de nieuwe tag-instellingen direct in in Wordpress. Een naamswijziging van een tag zal geen gevolgen hebben voor gebruikers die die tag hebben. Het blijft werken op basis van de tag-ID, maar het is altijd goed om te zorgen dat je ook in Wordpress bij de gebruikersgegevens dezelfde tag-namen ziet staan als die je in Autorespond gebruikt. Vandaar dat je altijd het beste even kunt refreshen na een wijziging of het toevoegen van een tagnaam in Autorespond:

Workflow starten als gebruiker een tag krijgt in Wordpress #

Als een gebruiker in Wordpress een tag krijgt (bijvoorbeeld als ze een formulier hebben ingevuld van een Wordpress plugin of als je ze handmatig toevoegt), dan kun je automatische acties starten in Autorespond. Dit doe je middels een workflow.

Maak een nieuwe workflow aan en stel als startstap ‘WPfsuion Tag’ en stel de gewenste tag in. Als een gebruiker in Wordpress die tag krijgt zal de workflow starten. Als er nog geen relatie in Autorespond bestaat die gekoppeld is aan de gebruiker zal er op dat moment ook een relatie aangemaakt worden in Autorespond.

Let op: deze workflow start alleen voor relaties die een tag toegewezen kregen via wpfusion, niet als je binnen Autorespond een tag toevoegt aan de relatie.

Reacties