Auto Affiliates

Je kunt klanten, na aankoop van een product, een link aanbieden waarmee ze het net gekochte product kunnen aanbieden bij vrienden en bekenden. Als een vriend of bekende dat product vervolgens aanschaft, kan jouw klant hieraan verdienen, net als bij een gewone affiliate. Het verschil hierbij is dat jouw klant niet eerst moeite moet doen om affiliate te worden, maar slechts met een simpele link geld kan verdienen door die link te verspreiden onder zijn of haar vrienden.

Wordt de link uiteindelijk gebruikt en wordt een nieuwe bestelling aangemaakt en betaald, dan zal de oorspronkelijke klant automatisch een ‘echte’ affiliate worden, zodat er commissies kunnen worden toegekend, en uitbetalingen kunnen worden gedaan. De nieuwe affiliate ontvangt een (gegenereerde) mail waarin wordt uitgelegd dat hij geld heeft verdiend en dat hij als nieuwe affiliate kan inoggen op de affiliate website en daar zijn bankgegevens kan opvoeren zodat hij kan worden uitbetaald. De tekst is als volgt:

Beste [naam],

Er is op [datum] via jouw affiliate-link een bestelling bij ons gedaan (‘naam product’).
Je ontvangt hiervoor een commissie van [bedrag]. De uitbetaling hiervan zal binnenkort plaatsvinden, maar hiervoor is het wel nodig dat je jouw rekeninggegevens doorgeeft.
Je kunt dit doen via de onderstaande site: https://www.e-act.nl/affiliates?a=xyz
Je kunt inloggen met userid [userid] en wachtwoord [wachtwoord].
Klik dan links op ‘mijn gegevens’ en vul onder het gedeelte ‘Bank en bedrijf’ je rekening-gegevens in.
Je kunt hier ook alle informatie over jouw affiliate-acties en beloningen en uitbetalingen terugvinden.

De nieuwe affiliate kan dan ook zoals elke andere affiliate inloggen op de affiliate-website en alle afspraken die je met affiliates maakt (beloningsafspraken, uitbetaling) kun je beheren in Autorespond.

Wat moet ik doen om dit alles te gebruiken? #

Via menu Home | Instellingen | Shoppingcart | Shoppingcart kun je via sectie Affiliates onderin (‘Wijzig auto-affiliate tekst’) een wervende tekst opgeven die moet worden getoond in de bedankpagina nadat een bestelling is betaald. Hier wordt namelijk de link getoond die de potentiele affiliate kan gebruiken om te verspreiden naar zijn of haar vrienden. Deze link en jouw tekst worden bovendien opgenomen in de factuur e-mail die naar de klant wordt gestuurd.

Via menu Home | Instellingen | Shoppingcart | Teksten moet je in 4 teksten de macro {affiliatelink} opnemen. Het gaat om de volgende teksten:

  • Factuur email (betaald)
  • Factuur email (onbetaald)
  • Bestelling klaar
  • Bestelling (abonnement) klaar

Je plaatst de {affiliatelink} code ergens in de tekst. Op die plek verschijnt de auto-affiliate tekst zoals je die hebt opgegeven en direct daaronder verschijnt de link die men kan gebruiken. Verder moet je voor elk product waar je dit wilt gebruiken in tabblad Affiliates, de knop ‘Beschikbaar voor affiliates’ aanzetten en desgewenst de beloning opgeven.

Reacties